Podrobno

Vpliv tehnoloških postopkov na spremembe fenolnih spojin v sokovih in nektarjih : doktorska disertacija
ID Trošt, Kajetan (Avtor), ID Hribar, Janez (Mentor) Več o mentorju... Povezava se odpre v novem oknu, ID Golc-Wondra, Alenka (Komentor)

.pdfPDF - Predstavitvena datoteka, prenos (1,55 MB)
MD5: A110FC4BF6BAC3ACF76E6D3F3583C28E

Jezik:Slovenski jezik
Ključne besede:sadni sokovi, sadni nektarji, stabilnost sokov, stabilnost nektarjev, borovnica, aronija, pomaranča, borovničev nektar, pomarančni sok, antioksidanti, fenolne spojine, polifenoli, antociani, flavanoli, fenolne kisline, antioksidativna učinkovitost, vitamin C, karotenoidi, HMF, skladiščenje soka, tehnološki postopki, pakiranje, embalažni materiali, steklo, karton, PET
Vrsta gradiva:Doktorska disertacija
Tipologija:2.08 - Doktorska disertacija
Organizacija:BF - Biotehniška fakulteta
Kraj izida:Ljubljana
Založnik:[K. Trošt]
Leto izida:2009
Št. strani:XXII, 186 str.
PID:20.500.12556/RUL-118865 Povezava se odpre v novem oknu
UDK:663.813.05:634.31:634.73/.74:577.1:547.56
COBISS.SI-ID:3625592 Povezava se odpre v novem oknu
Datum objave v RUL:01.09.2020
Število ogledov:1263
Število prenosov:177
Metapodatki:XML DC-XML DC-RDF
:
TROŠT, Kajetan, 2009, Vpliv tehnoloških postopkov na spremembe fenolnih spojin v sokovih in nektarjih : doktorska disertacija [na spletu]. Doktorska disertacija. Ljubljana : K. Trošt. [Dostopano 4 maj 2025]. Pridobljeno s: https://repozitorij.uni-lj.si/IzpisGradiva.php?lang=slv&id=118865
Kopiraj citat
Objavi na:Bookmark and Share

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:Influence of technological procedures on changing of phenolic substances in juices and nectars : doctoral dissertation
Ključne besede:fruit juices, fruit nectars, fruit juice stability, fruit nectar stability, blueberry, aronia, orange, blueberry nectar, orange juice, antioxidants, phenolic compounds, polyphenols, anthocyanins, flavanols, phenolic acids, antioxidative capacity, vitamin C, carotenoids, HMF, storing, fruit juice technology, packaging, packaging materials, glass, carton, polyethylene terephthalate

Podobna dela

Podobna dela v RUL:
  1. Sestava fenolnih spojin v kaljeni ajdi
  2. Wine or beer?
  3. Ugotavljanje stabilnosti antocianov med simulacijo prebave soka granatnega jabolka (Punica granatum L.) in vitro
  4. Antioksidativni potencial konopljinih semen
  5. Antioksidativna učinkovitost izvlečkov iz kaljenih semen industrijske konoplje (Cannabis sativa L.)
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:
  1. Ekstrakcija in analiza biološko aktivnih spojin iz ovsa
  2. Ekstrakcija fenolnih spojin iz plodov murve
  3. Antioksidativna kapaciteta rdečih vin
  4. Semikontinuirni proces pridobivanja organskih produktov iz macesnove biomase s subkritično vodo
  5. Vsebnost fenolnih spojin v sadnih in zeliščnih pijačah

Nazaj