Vaš brskalnik ne omogoča JavaScript!
JavaScript je nujen za pravilno delovanje teh spletnih strani. Omogočite JavaScript ali pa uporabite sodobnejši brskalnik.
Nacionalni portal odprte znanosti
Odprta znanost
DiKUL
slv
|
eng
Iskanje
Brskanje
Novo v RUL
Kaj je RUL
V številkah
Pomoč
Prijava
Reducing the plate waste of families at hotel buffets - a quasi-experimental field study
ID
Dolnicar, Sara
(
Avtor
),
ID
Juvan, Emil
(
Avtor
),
ID
Grün, Bettina
(
Avtor
)
PDF - Predstavitvena datoteka,
prenos
(1,59 MB)
MD5: 4A6B09D6F0A6A5E42A1279EFC68D7E26
Galerija slik
Izvleček
Twenty percent of all global greenhouse emissions are food-related. Tourism and hospitality contribute significantly, with food accounting for nearly half of the waste these sectors produce. One type of food waste – plate waste – could easily be avoided. Plate waste is the food people leave behind uneaten on their plates. It does not increase the enjoyment of the meal, yet costs the hotel money, and harms the environment. We develop and test – in a quasi-experimental field study – a game-based intervention that reduces plate waste by 34 percent, and is available for immediate adoption by hotels globally. Our study contributes to theory by demonstrating the power of increasing pleasure in pleasure-seeking contexts when aiming to change environmentally significant tourist behaviour. Our findings also challenge established behavioural theories, which postulate that people's beliefs are the key drivers of pro-environmental behaviour.
Jezik:
Angleški jezik
Vrsta gradiva:
Članek v reviji
Tipologija:
1.01 - Izvirni znanstveni članek
Organizacija:
EF - Ekonomska fakulteta
Različica publikacije:
Objavljena publikacija
Številčenje:
Vol. 80
PID:
20.500.12556/RUL-114901
UDK:
338.48
ISSN pri članku:
0261-5177
DOI:
10.1016/j.tourman.2020.104103
COBISS.SI-ID:
25595366
Datum objave v RUL:
26.03.2020
Število ogledov:
1477
Število prenosov:
596
Metapodatki:
Citiraj gradivo
Navadno besedilo
BibTeX
EndNote XML
EndNote/Refer
RIS
ABNT
ACM Ref
AMA
APA
Chicago 17th Author-Date
Harvard
IEEE
ISO 690
MLA
Vancouver
:
Kopiraj citat
Objavi na:
Gradivo je del revije
Naslov:
Tourism management
Skrajšan naslov:
Tour. manage.
Založnik:
Butterworth Scientific Ltd
COBISS.SI-ID:
26539264
Licence
Licenca:
CC BY 4.0, Creative Commons Priznanje avtorstva 4.0 Mednarodna
Povezava:
http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.sl
Opis:
To je standardna licenca Creative Commons, ki daje uporabnikom največ možnosti za nadaljnjo uporabo dela, pri čemer morajo navesti avtorja.
Začetek licenciranja:
26.03.2020
Projekti
Financer:
ARRS - Agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije
Številka projekta:
J5-1783
Naslov:
Okolju prijazno vedenje v turizmu
Podobna dela
Podobna dela v RUL:
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:
Nazaj