Vaš brskalnik ne omogoča JavaScript!
JavaScript je nujen za pravilno delovanje teh spletnih strani. Omogočite JavaScript ali pa uporabite sodobnejši brskalnik.
Repozitorij Univerze v Ljubljani
Nacionalni portal odprte znanosti
Odprta znanost
DiKUL
slv
|
eng
Iskanje
Brskanje
Novo v RUL
Kaj je RUL
V številkah
Pomoč
Prijava
Podrobno
Vzajemno prilagajanje vedenja potrošnikov in podjetij v digitalnem okolju
ID
Horvat, Iris
(
Avtor
),
ID
Kline, Mihael
(
Mentor
)
Več o mentorju...
PDF - Predstavitvena datoteka,
prenos
(2,03 MB)
MD5: 02D051EC57DD97562D5FC6F89E1653EC
Galerija slik
Izvleček
Digitalne tehnologije so prinesle pomembne in neprimerljive spremembe v številnih vidikih našega življenja. Spreminjajo tudi marketinško okolje – in prav vedenje potrošnikov je tista ključna sprememba, s katero se soočajo podjetja. Odnosi med podjetji in potrošniki so postali bolj kompleksni. Razlog za to je digitalna medsebojna povezanost, ki zmanjšuje asimetrijo informacij med podjetji in potrošniki. Z digitalnimi tehnologijami se je pojavil nov komunikacijski model, kjer vsi komunicirajo z vsemi. Tako so mnenja in izkušnje drugih potrošnikov postala merilo za kakovost izdelkov in storitev. Potrošniki so pridobili in začeli uporabljati svojo moč. Pojavil se je nov tip potrošnikov, ki imajo drugačne želje in postavljajo drugačne zahteve kot potrošniki, ki smo jih poznali prej. Cilj magistrskega dela je poglobiti razumevanje interakcij med potrošniki in podjetji, saj lahko podjetja le tako ustvarijo vrednost tako za potrošnike kot tudi zase. Celovito razumevanje potrošnika pa ni potrebno samo v marketinškem oddelku, temveč v celotnem podjetju, saj se lahko le tako zadovolji zahteve po odličnosti poslovanja.
Jezik:
Slovenski jezik
Ključne besede:
vedenje potrošnikov
,
digitalne tehnologije
,
digitalna transformacija
,
elektronsko komuniciranje od ust do ust
Vrsta gradiva:
Magistrsko delo/naloga
Organizacija:
FDV - Fakulteta za družbene vede
Leto izida:
2018
PID:
20.500.12556/RUL-103575
COBISS.SI-ID:
35820381
Datum objave v RUL:
20.09.2018
Število ogledov:
1355
Število prenosov:
249
Metapodatki:
Citiraj gradivo
Navadno besedilo
BibTeX
EndNote XML
EndNote/Refer
RIS
ABNT
ACM Ref
AMA
APA
Chicago 17th Author-Date
Harvard
IEEE
ISO 690
MLA
Vancouver
:
HORVAT, Iris, 2018,
Vzajemno prilagajanje vedenja potrošnikov in podjetij v digitalnem okolju
[na spletu]. Magistrsko delo. [Dostopano 14 april 2025]. Pridobljeno s: https://repozitorij.uni-lj.si/IzpisGradiva.php?lang=slv&id=103575
Kopiraj citat
Objavi na:
Sekundarni jezik
Jezik:
Angleški jezik
Naslov:
Mutual adaptation of the consumers' and companies' behavior in the digital environment
Izvleček:
Digital technologies have brought important and incomparable changes in many aspects of our lives. They are also changing the marketing environment - and the consumer behavior is the key change that companies are facing. Relationships between companies and consumers have become more complex. The reason for this is the digital interconnection that reduces the asymmetry of information between companies and consumers. With digital technologies, a new communication model has emerged where everyone is communicating with everyone. Consumers gained and began to use their power. A new type of consumers has emerged with different preferences and different demands than those of the consumers we previously knew. Thus, the opinions and experiences of other consumers have become a benchmark for the quality of products and services. The aim of the master's thesis is to deepen the understanding of interactions between consumers and companies since this is the only way for companies to create value for both consumers and themselves. A comprehensive understanding of the consumer is not only necessary in the marketing department, but in the company as a whole, as this is the only way to meet requirements for business success.
Ključne besede:
consumer behavior
,
digital technology
,
digital transformation
,
electronic word of mouth
Podobna dela
Podobna dela v RUL:
Protibakterijska aktivnost didecildimetilamonijevega klorida
Sposobnost fermentacije kozjega mleka ekološke in konvencionalne reje
Kakovost kozjega sira iz mleka ekološke in konvencionalne reje
Koagulacijske sposobnosti kozjega mleka iz ekološke in konvencionalne reje
Protibakterijska aktivnost klorheksidina
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:
Protibakterijske učinkovine hmelja
Ekološka in prosta reja kokoši nesnic ter ekonomika proste reje
Nazaj