1. Effects of two probiotic additives containing Bacillus spores on carcass characteristics, blood lipids and cecal volatile fatty acids in meat type chickensRok Novak, Bojana Bogovič Matijašić, Dušan Terčič, Matjaž Červek, Gregor Gorjanc, Antonija Holcman, Alenka Levart, Irena Rogelj, 2011, izvirni znanstveni članek Ključne besede: perutnina, pitovni piščanci, meso, prehrana živali, probiotiki, Bacillus, krvne maščobe, prebavila, hlapne maščobne kisline Celotno besedilo (povezava drugam) |
2. Vpliv dodatka naravnih in sintetičnih antioksidantov na oksidativno stabilnost krme za pitovne piščanceJure Podobnik, 2017, magistrsko delo/naloga Ključne besede: perutnina, pitovni piščanci, prehrana živali, krmni dodatki, antioksidanti, krma, oksidativna stabilnost Celotno besedilo (datoteka, 1,51 MB) |
3. Nekatere prehranske možnosti za preprečitev škodljivega vpliva fuzarijskih toksinov (T-2 in DON) na proizvodne lastnosti in lipidno peroksidacijo pri piščancihVida Rezar, Tamara Korošec, Janez Salobir, 2008, izvirni znanstveni članek Ključne besede: perutnina, pitovni piščanci, prehrana živali, krma, mikotoskini, fuzarijski toksini, lipidna peorksidacija, proizvodne lastnosti Celotno besedilo (povezava drugam) |
4. Vloga [alfa]- in [gama]-tokoferola v presnovi in antioksidacijski zaščiti pri piščancihUrška Tomažin, 2014, doktorska disertacija Ključne besede: perutnina, pitovni piščanci, prehrana živali, antioksidanti, vitamin E, tokoferoli, oksidativni stres, meso, oksidacijska stabilnost, izražanje genov Celotno besedilo (datoteka, 1,87 MB) |
5. Vpliv dodatka vitaminov C in E, selena ter rastlinskih polifenolov v krmo za pitovne piščance na oksidativno stabilnost mesaNeda Vujasinović, 2018, magistrsko delo/naloga Ključne besede: perutnina, pitovni piščanci, prehrana živali, vitamini, selen, rastlinski polifenoli, meso, oksidativna stabilnost Celotno besedilo (datoteka, 1,37 MB) |
6. Analiza povezave med genetsko variabilnostjo izbranih nekodirajočih RNA ter pitovnimi in klavnimi lastnostmi kokošiNeža Pogorevc, 2018, magistrsko delo/naloga Ključne besede: perutnina, kokoši, pitovni piščanci, pitovne lastnosti, klavne lastnosti, genetika, nekodirajoče RNA, genetska variabilnost Celotno besedilo (datoteka, 1,62 MB) |
7. Vpliv oljčnih listov in tropin v krmnih mešanicah na mineralizacijo kosti pri pitovnih piščancihNika Porenta, 2019, magistrsko delo/naloga Ključne besede: perutnina, pitovni piščanci, prehrana živali, krma, krmne mešanice, oljčni listi, oljčne tropine, mineralizacija kosti Celotno besedilo (datoteka, 2,60 MB) |
8. Vpliv dodatka oljčnih listov in tropin na izkoristljivost hranil in energije pri pitovnih piščancihNasja Finderle, 2019, magistrsko delo/naloga Ključne besede: perutnina, pitovni piščanci, prehrana živali, oljčni listi, oljčne tropine, hranila, energija, izkoristljivost Celotno besedilo (datoteka, 1004,38 KB) |
9. Učinki vitamina E in polifenolov oljk v prehrani pitovnih piščancev in rastočih prašičevJakob Leskovec, 2019, doktorsko delo/naloga Ključne besede: prehrana živali, oksidativni stres, antioksidanti, vitamin E, polifenoli, oljke, ognjič, perutnina, pitovni piščanci, rastoči prašiči Celotno besedilo (datoteka, 26,62 MB) |
|