Ključne besede: mleko, surovo mleko, dvodnevno zbiranje mleka, dolivanje neohlajenega mleka, nihanje temperature mleka, mikrobiološka kakovost surovega mlekaCelotno besedilo (datoteka, 446,62 KB)
Ključne besede: mleko, surovo mleko, mlečni izdelki, kajmak, tradicionalni način izdelave kajmaka, analiza mleka, kemijska analiza kajmaka, mikrobiološka kakovost kajmaka, zorenje kajmaka, senzorične lastnosti kajmakaCelotno besedilo (datoteka, 1,60 MB)
Ključne besede: kozje mleko, koze, ekološka reja, konvencionalna reja, kakovost mleka, kozji sir, kemijska sestava, tehnološke lastnosti, senzorične lastnostiCelotno besedilo (datoteka, 3,41 MB)
Ključne besede: govedo, krave molznice, ekološko kmetijstvo, prireja mleka, kakovost mleka, pasmeCelotno besedilo (datoteka, 2,15 MB)
Ključne besede: govedo, krave, molznice, konvencionalna molža, avtomatska molža, mlečnost, kakovost mleka, diplomske nalogeCelotno besedilo (datoteka, 3,48 MB)
Ključne besede: mlečni izdelki, sir, tradicionalni slovenski sir, trnič, tehnološki postopki, kisanje mleka, sušenje, kemijska sestava, maščobe, beljakovine, sol, suha snov, mikrobiološke značilnosti, mlečnokislinske bakterije, senzorična kakovostCelotno besedilo (datoteka, 4,30 MB)