1. Lastnosti mutiranih različic listeriolizina OŽiva Ramšak, 2009, diplomsko delo Ključne besede: bakterije, listeriolizin O, Listeria monocytogenes, Escherichia coli, triptofanska fluorescenca, homologno modeliranje, pH-odvisnost, izolacija proteina Celotno besedilo (datoteka, 3,20 MB) |
2. Uporaba inhibitorja serinskih proteaz iz gobe Clitocybe nebularis za izolacijo serinskih proteaz z afinitetno kromatografijoManca Kocjančič, 2009, diplomsko delo Ključne besede: glive, prostotrosnice, bazidiomicete, Macrolepiota procera, orjaški dežnik, Clitocybe nebularis, meglenka, proteaze, proteazni inhibitorji, CnSPI, knispin, heterologno izražanje, serinske proteaze, aspartatne proteaze, Bacillus subtilis, bakterije, subtilizin, tripsin Celotno besedilo (datoteka, 1,59 MB) |
3. Predstavitev različic antigena hepatitisa A na površini rekombinante mlečnokislinske bakterije Lactococcus lactisPetra Zadravec, 2010, diplomsko delo Ključne besede: mlečnokislinske bakterije, Lactococcus lactis, hepatitis A, antigen hepatitisa A, površinska predstavitev, nosilni proteini, pretočna citometrija Celotno besedilo (datoteka, 2,86 MB) |
4. Vpliv biološkega razkisa na kakovost vina merlotPavel Vidmar, 2012, diplomsko delo Ključne besede: vina, merlot, biološki razkis, selekcionirane kulture, mlečnokislinske bakterije, fizikalno-kemijske lastnosti, senzorične lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 929,37 KB) |
5. Določanje borelij lajmske borelioze v klopih z dokazom gena za beljakovino OspATanja Skok, 2006, diplomsko delo Ključne besede: bakterije, Borrelia burgdorferi sensu lato, lajmska borelioza, klopi, Ixodes ricinus, nested PCR, gen za OspA Celotno besedilo (datoteka, 1,73 MB) |
|
7. Vpliv biološkega razkisa na nastanek hlapnih komponent vinaMaja Ambrožič, 2006, diplomsko delo Ključne besede: vino, modra frankinja, biološki razkis, mlečnokislinske bakterije, hlapne komponente, višji alkoholi, estri, senzorične lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 781,49 KB) |
8. Vpliv vrste in koncentracije koloidov na aktivnost bakterijNataša Fajfar, 2006, diplomsko delo Ključne besede: koloidi, minerali glin, kaolinit, bentonit, gojišča, mikroorganizmi, bakterije, Pseudoalteromonas, vezava hranil, pritrjanje bakterij, aktivnost bakterij, respiracija, rast bakterij Celotno besedilo (datoteka, 311,81 KB) |
9. Vpliv kislega testa na kakovost toastaNataša Kušar, 2006, diplomsko delo Ključne besede: pekovski izdelki, kislo testo, toast, mlečnokislinske bakterije, kislinska stopnja, vrednost pH, senzorične lastnosti, plesni, trajnost svežine sredice toasta Celotno besedilo (datoteka, 586,05 KB) |
10. Vpliv bakterijskega stresa na adhezivnost, invazivnost ter znotrajcelično preživelost in rast bakterij Campylobacter v celičnem modelu makrofagov J774 in celic Caco-2Maja Šikić Pogačar, 2007, diplomsko delo Ključne besede: bakterije, Campylobacter jejuni, stres, stradanje, oksidativni stres, toplotni stres, kultivabilnost, živost, virulentnost, Caco-2, makrofagi J774 Celotno besedilo (datoteka, 1,11 MB) |