Ključne besede: toplotna obdelava, cvrenje, ocvrt krompir, sončnično olje, lipidi, maščobne kisline, trans maščobne kisline, absorpcija maščobe, antioksidanti, naravni antioksidanti, ekstrakt rožmarina, luteinCelotno besedilo (datoteka, 737,31 KB)
Ključne besede: prehrana, trans maščobe, prehrana nosečnic, prehrana matere, materino mleko, dojenje, razvoj dojenčkaCelotno besedilo (datoteka, 3,17 MB)
Ključne besede: hitra hrana, pica, kebap, sendviči, burek, beljakovine, maščobe, ogljikovi hidrati, maščobnokislinska sestava, energijski deleži, energijska vrednost, indeks aterogenosti, trans maščobne kislineCelotno besedilo (datoteka, 683,59 KB)
Ključne besede: čokoladne sladice, trans maščobe, maščobnokislinska sestava, senzorične lastnostiCelotno besedilo (datoteka, 4,96 MB)