Ključne besede: jabolka, optimalni pogoji obiranja jabolk, skladiščenje jabolk, topna suha snov, trdota mesa jabolk, vsebnost škroba, barva eksokarpa, organske kisline, kakovost jabolk, senzorične lastnostiCelotno besedilo (datoteka, 627,89 KB)
Ključne besede: jajčevci, vitamin C, polifenoli, vlaknina, tekstura, topna suha snov, barva, kemijska sestava, toplotna obdelavaCelotno besedilo (datoteka, 1,30 MB)
Ključne besede: navadna jagodičnica, Arbutus unedo, kemijska sestava, topna suha snov, voda, elementi, surove beljakovine, skupne maščobe, vlaknina, fenolne spojine, vitamin CCelotno besedilo (datoteka, 2,54 MB)
Ključne besede: rumeni dren, Cornaceae, Cornus mas L., plodovi, koščice, kemijska sestava, topna suha snov, askorbinska kislina, barva, voda, maščobe, pepel, maščobne kisline, elementiCelotno besedilo (datoteka, 548,33 KB)
Ključne besede: džemi, marmelade, jabolčna sadna kaša, dodajanje sladkorja, koncentriranje sadne kaše, hidroliza saharoze, HPLC, določanje sladkorjev, topna suha snov, saharoza, fruktoza, glukoza, jabolčna kislina, organske kislineCelotno besedilo (datoteka, 665,56 KB)