1. Hranilna vrednost in senzorične značilnosti slovenskih sirovih štrukljevPolona Žagar, 2012, diplomsko delo Ključne besede: tradicionalne jedi, nacionalne jedi, sirovi štruklji, hranilna vrednost, fizikalnokemijske lastnosti, senzorične lastnosti, senzorično ocenjevanje, profiliranje arome Celotno besedilo (datoteka, 635,40 KB) |
|
|
|
|
6. Modra frankinjaRok Petančič, Polona Torkar, Urh Ambrož, 2012, radijska ali televizijska oddaja, podkast, intervju, novinarska konferenca Ključne besede: vino, Modra frankinja, senzorično ocenjevanje, Sevnica Celotno besedilo (povezava drugam) |
7. Zaznava tuje arome v medu pri potrošnikih in šolanih preskuševalcihKarin Gramc, 2017, magistrsko delo Ključne besede: med, cvetlični med, gozdni med, potrošniki, preskuševalci, senzorična sprejemljivost, senzorične lastnosti, aroma, tuja aroma, senzorično ocenjevanje, senzorične metode, 9-točkovna hedonska lestvica, razvrščanje po všečnosti triangel, vrednotenje napak Celotno besedilo (datoteka, 1,51 MB) |
8. Vpliv različnih postopkov bistrenja grozdnega soka sorte malvazija na kakovost mladega vinaNeja Sepič, 2017, magistrsko delo Ključne besede: vino, grozdje, malvazija, grozdni sok, mošt, mlado vino, bistrenje, flotacija, vakuumska filtracija, hladno samobistrenje, vinske kvasovke, alkoholna fermentacija, kinetika fermentacije, kakovost mladega vina, fizikalno-kemijske analize, senzorično ocenjevanje Celotno besedilo (datoteka, 2,37 MB) |
9. Prepoznavanje osnovnih okusov pri ljudeh s protetično oskrboTina Malovrh, 2018, magistrsko delo Ključne besede: osnovni okusi, sladko, slano, kislo, grenko, voda, totalna proteza, starejši odrasli, prepoznava, senzorično ocenjevanje, vodne raztopine, statistična analiza Celotno besedilo (datoteka, 5,23 MB) |
10. Značilne sadne arome rdečih vinLucija Levstek, 2020, diplomsko delo Ključne besede: vino, rdeča vina, refošk, teran PTP, rdeča zvrst, cabernet sauvignon, merlot, senzorične lastnosti, senzorične analize, sadne arome, senzorično ocenjevanje Celotno besedilo (datoteka, 1,30 MB) |