|
|
|
4. Vloga proteolize v signalizaciji dvoverižne RNK preko Toll-podobnega receptorja 3Jelka Pohar, 2008, diplomsko delo Ključne besede: imunski sistem, prirojena imunost, receptor TLR3, proteoliza, katepsini, protimikrobni peptidi, povečana občutljivost receptorja Celotno besedilo (datoteka, 1,89 MB) |
|
|
|
8. Študija povezav med proteolizo, oksidacijskimi produkti in teksturo Kraškega pršutaMonika Kočar, 2022, magistrsko delo Ključne besede: mesni izdelki, pršut, Kraški pršut, proteoliza, produkti oksidacije, tekstura, maščobnokislinska sestava, maščobne kisline, plinska kromatografija Celotno besedilo (datoteka, 1,76 MB) |
9. Določanje sprejemljive teksture Kraškega pršutaNina Mihelj, 2022, magistrsko delo Ključne besede: mesni izdelki, pršut, Kraški pršut, proteoliza, tekstura, senzorična analiza, instrumentalna analiza, kemijska analiza Celotno besedilo (datoteka, 1,52 MB) |
10. Pretvorbe biogenih aminov med mlečnokislinsko fermentacijo mok iz stročnicTadeja Ferlan, 2023, magistrsko delo Ključne besede: biogeni amini, spermin, spermidin, gama-aminobutanojska kislina, kislo testo, mlečnokislinska fermentacija, fižol, soja, volčji bob, stročnice, starter kulture, proteoliza, fenolni antioksidanti Celotno besedilo (datoteka, 1,57 MB) |