1. Optimalni pogoji obiranja jabolk cv. Pinova in cv. MarinaNina Urh, 2006, diplomsko delo Ključne besede: jabolka, optimalni pogoji obiranja jabolk, skladiščenje jabolk, topna suha snov, trdota mesa jabolk, vsebnost škroba, barva eksokarpa, organske kisline, kakovost jabolk, senzorične lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 627,89 KB) |
|
3. Vpliv taninov v krmi na spremembe v strukturi črevesne mikrobiote prašičevAndreja Slavec, 2017, magistrsko delo Ključne besede: prašiči, merjasci, vonj merjascev, kakovost mesa, črevesna mikrobiota, tanini, skatol, molekularne tehnike, osamitev DNK, PCR, DGGE Celotno besedilo (datoteka, 3,66 MB) |
4. Primernost govejega flama za suho zorenjeBarbara Bregar, 2018, diplomsko delo Ključne besede: meso, goveje meso, goveji flam, zorenje mesa, suho zorenje, kakovost mesa, senzorične lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 1,20 MB) |
|
6. Vpliv polimorfizmov izbranih kandidatnih genov na kakovost mesa bikov slovenske lisaste pasmeAnja Horvat, 2016, magistrsko delo Ključne besede: lisasti biki, govedo, kakovost mesa, geni, CAST, LEP, SCD1, CAPN1, DGAT1, Slovenija Celotno besedilo (datoteka, 1,18 MB) |
7. Dinamika procesov zorenja v različnih mišicah govedMilko Lebarič, 2011, magistrsko delo Ključne besede: meso, goveje meso, musculus Psoas major, musculus Longissimus lumborum, musculus Semimembranosus, musculus Biceps femoris, musculus Semitendinosus, musculus Triceps brachii, zorenje mesa, kemijska sestava, neproteinski dušik, kolagen, hidroksiprolin, barva govejega mesa, Warner-Bratzler strižna sila, senzorična kakovost Celotno besedilo (datoteka, 1,54 MB) |
8. Vpliv kakovosti, proteolize in stopnje pečenosti na nastanek heterocikličnih aromatskih aminov v dolgi hrbtni mišici prašičaDejan Došler, 2007, doktorska disertacija Ključne besede: meso, prašičje meso, m. longissimus dorsi, kakovost mišičnine, SpVV, barva prašičjega mesa, zorenje mesa, pečenje mesa, strižna sila, kemijska sestava, neproteinski dušik, kreatin, kreatinin, proste amino kisline, reducirajoči sladkorji, HPLC-MS, heterociklični aromatski amini, karcinogene spojine, mutagene spojine Celotno besedilo (datoteka, 944,10 KB) |
9. Ugotavljanje potvorb svežega mesa z dodajanjem vode in aditivov za vezavo vodeMiha Crnčić, 2013, diplomsko delo Ključne besede: meso, sveže meso, potvorbe mesa, kakovost mesa, določanje potvorb, voda, beljakovine, aditivi Celotno besedilo (datoteka, 760,90 KB) |
10. Primerjava suho in mokro zorenega mesa govejih ledijMarija Maja Kresnik, 2020, diplomsko delo Ključne besede: meso, goveje meso, goveja ledja, zorenje, suho zorenje, mokro zorenje, kakovost mesa, senzorične lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 765,93 KB) |