1. Vsebnost primarnih in sekundarnih metabolitov ob različni zrelosti sort črnega ribeza (Ribes nigrum L.)Anka Čebulj, 2012, magistrsko delo Ključne besede: sadjarstvo, črni ribez, Ribes nigrum, sladkorji, organske kisline, fenoli, zrelost plodov, metaboliti, antioksidanti, flavanoli, flavonoli Celotno besedilo (datoteka, 950,08 KB) |
2. Influence of foliar fertilization with P and K on chemical constituents of grapes cv. 'Cardinal'Ana Topalović, Ana Slatnar, Franci Štampar, Mirko Knežević, Robert Veberič, 2011, izvirni znanstveni članek Ključne besede: antociani, flavans-3-oil, flavonoli, foliarno gnojenje, organske kisline, vitis vinifera, sladkorji, namizno grozdje Celotno besedilo (povezava drugam) |
3. Fruit quality of Redhaven and Royal Glory peach cultivars on seven different rootstocksPrimož Oražem, Franci Štampar, Metka Hudina, 2011, izvirni znanstveni članek Ključne besede: antociani, breskev, podlage, rast, pridelek, prunus persica, flavans, flavonoli, foliarno gnojenje, organske kisline, sladkorji Celotno besedilo (povezava drugam) |
4. Differential expression of flavonoid 3'-hydroxylase during fruit development establishes the different B-ring hydroxylation patterns of flavonoids in Fragaria x ananassa and F. vescaJana Thill, Silvija Miošić, Tek Prasad Gotame, Maja Mikulič Petkovšek, Christian Gosch, Robert Veberič, Anja Preuss, Wilfried Schwab, Franci Štampar, Karl Stich, Heidi Halbwirth, 2013, izvirni znanstveni članek Ključne besede: jagoda, vrtna jagoda, gozdna jagoda, fragaria, biokemija, kemična sestava, flavonoli, flavonoidi, antociani, strawberry, fragaria, fruit color, fruit ripening, anthocyanins, pelargodin Celotno besedilo (povezava drugam) |
5. Influence of shading net on polyphenol profile and radical scavenging activity in different varieties of black currant berriesKatarina Šavikin, Maja Mikulič Petkovšek, Boban Djordjević, Gordana Zdunić, Teodora Janković, Dejan Djurović, Robert Veberič, 2013, izvirni znanstveni članek Ključne besede: flavonoli, mreže, prekrivanje, senčenje, organoleptična sestava, pomološka sestava, črni ribez, antociani, fenolne spojine Celotno besedilo (povezava drugam) |
6. Fenolne spojine in antioksidativni potencial slovenskega cvetnega prahu osmukancaPetra Krebs, 2019, magistrsko delo Ključne besede: cvetni prah, osmukanec, fenolne spojine, flavonoidi, flavoni, flavonoli, antioksidativni potencial, vpliv topila, toplotna obdelava, skladiščenje Celotno besedilo (datoteka, 2,29 MB) |
7. Sekundarni metaboliti v plodovih sliv ekološke in integrirane pridelaveBožana Stojić, 2016, magistrsko delo Ključne besede: sliva, ekološka pridelava, integrirana pridelava, sekundarni metaboliti, sorte, flavonoli, fenolne kisline, antociani Celotno besedilo (datoteka, 1,26 MB) |
8. Vsebnost antocianov in drugih fenolnih snovi v poganjkih špargljev (Asparagus officinalis L.) različnih sortJasmina Horvat, 2014, magistrsko delo Ključne besede: vrtnarstvo, špargelj, beluš, asparagus, sorte, fenoli, flavonoli, flavoni, organske kisline, sladkorji Celotno besedilo (datoteka, 5,06 MB) |
9. Vpliv genotipa in okolja na flavonole in antociane v različnih tkivih vrtnic (Rosa spp.)Vlasta Cunja, 2016, doktorska disertacija Ključne besede: vrtnica, Rosa, genotip, okolje, flavonoli, antociani, šipki Celotno besedilo (datoteka, 14,47 MB) |
10. Gojenje in uporaba različnih vrst gloga (Crataegus spp.)Katja Vagaja, 2021, diplomsko delo Ključne besede: glog, Crataegus, rastišče, fenolne spojine, flavonoli, flavoni, avtohtone vrste, zdravilni učinki, kardioprotektivno, antioksidativno Celotno besedilo (datoteka, 1,27 MB) |