1. February 2003 marine atmospheric conditions and the bora over the northern AdriaticC.E. Dorman, Vlado Malačič, 2006, izvirni znanstveni članek Ključne besede: morje, Jadransko morje, vetrovi, burja, terenska opazovanja, vetrno polje, severovzhodnik, meteorologija, temperatura zraka, oceanografski podatki, COAMPS, radiosonda, ISMAR-CNR, wind, sea, Adriatic sea, bora, Gulf of Triest, meteorology, air temperature, sea surface temperature, Northern Adriatic, diurnal cycle, RADARSAT, Trieste Jet, oceanography Celotno besedilo (povezava drugam) |
2. Misurazioni e simulazioni per la conoscenza del mareVlado Malačič, 2010, predavanje na tuji univerzi Ključne besede: morje, geofizika, znanstveno-tehnična sodelovanja, plimovanje, meritve, vabljena predavanja na tuji univerzi, Tržaški zaliv, fizikalna oceanografija, numerično modeliranje, simulacije, poljudna predavanja, dinamika plimovanja, burja, Torino, predavanja, Italija, numerical modeling, oceanography, physical oceanography, tidal waves, topographic waves, bora wind, tidal dynamics, tidal co-oscillation, semidiurnal waves, Adriatic Sea Celotno besedilo (povezava drugam) |
|
|
5. Kompozit na osnovi nanofibrilirane celuloze, polimlečne kisline in ekstrakta lesa boraTjaša Šmidovnik, 2017, diplomsko delo Ključne besede: nanofibrilirana celuloza, polimlečna kislina, ekstrakt bora, kompozit, HPLC, UV-Vis Celotno besedilo (datoteka, 3,43 MB) |
6. Vpliv dodatka biološko aktivnih učinkovin ekstraktov brina, bora in rožmarina na preprečevanje tvorbe HCAAndreja Knez Knafelj, 2013, magistrsko delo Ključne besede: piščančje meso, piščančji sekljanci, toplotna obdelava, biološko aktivne učinkovine, antioksidanti, rastlinski ekstrakti, ekstrakt rožmarina, ekstrakt skorje bora, ekstrakt brina, heterociklični aromatski amini, karcinogene spojine, mutagene spojine, senzorične lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 784,39 KB) |
7. Vpliv dodatka rastlinskih ekstaktov rožmarina in skorje bora na preprečevanje oksidacije govejih sekljancevUrška Pavčnik, 2013, magistrsko delo Ključne besede: mesni izdelki, goveji sekljanci, oksidacija lipidov, hidroksiholesteroli, rastlinski izvlečki, izvlečki rožmarina, izvlečki skorje bora, antioksidanti, maščobne kisline, laneno olje, senzorične lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 1,06 MB) |
|