|
2. Vpliv različnih vrst medu na bakterijsko adhezijoMateja Kokalj, 2018, magistrsko delo Ključne besede: med, bakterijska adhezija, protiadhezivna učinkovitost, biofilm, protimikrobne snovi, metilglioksal, bakterije ustne votline, ustni streptokoki, amalgam, kompozit Celotno besedilo (datoteka, 1,56 MB) |
|
4. Karakterizacija biofilma klavniških in okoljskih sevov bakterij Campylobacter jejuniSandra Zajkoska, 2020, magistrsko delo Ključne besede: patogeni mikroorganizmi, Campylobacter jejuni, bakterijska adhezija na abiotski površini, biofilmi, klavniški sevi, okoljski sevi, protimikrobno delovanje, kraški šetraj, Satureja montana, benzalkonijev klorid Celotno besedilo (datoteka, 2,37 MB) |
5. Vpliv fenolnih spojin iz jabolka na bakterijsko adhezijoMaruša Borovšak, 2020, magistrsko delo Ključne besede: jabolka, Malus domestica, jabolčni ekstrakti, fenolne spojine, bakterijska adhezija, protibakterijsko delovanje, protimikrobno delovanje Celotno besedilo (datoteka, 1,98 MB) |
6. Določanje bakterijske adhezije v mikrotitrski ploščiciTea Durjava, 2016, diplomsko delo Ključne besede: bakterijska adhezija, bakterijski biofilmi, Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, mikrotitrska ploščica, metoda barvanja s kristal violetom, detekcije živosti z reagentom XTT, optimizacija metod Celotno besedilo (datoteka, 2,23 MB) |
7. Adhezija bakterije vrste Escherichia coli na kuhinjske površine - bukev, kamen, iveral in TeflonVesna Blagojević, 2022, magistrsko delo Ključne besede: magistrska dela, sanitarno inženirstvo, bakterijska adhezija, kuhinjske površine, lastnosti površin, UV dezinfekcija Celotno besedilo (datoteka, 2,23 MB) |
|