Ključne besede: analizne metode, živila, kromatografske tehnike, lutein, zeaksantin, antioksidanti, prehranska dopolnila, špinača, ohrovt, čemaž, dušikova atmosfera, raman spektroskopija, antioksidativna mreža, disertacijeCelotno besedilo (datoteka, 2,01 MB)
Ključne besede: naravna obnova, Fagus sylvatica, bukev, Acer pseudolplatanus, gorski javor, Allium ursinum, čemaž, svetlobne razmereCelotno besedilo (povezava drugam)
Ključne besede: zelišča, aromatične rastline, čemaž, Allium ursinum L., mejoza, genetika, citologija, citoplazma, citološki preparati, stadiji mejoze, kromosomiCelotno besedilo (datoteka, 1,37 MB)
Ključne besede: čemaž, Allium ursinum, bioaktivne snovi, žveplove spojine, fenolne spojine, triterpenoidi, karotenoidi, klorofiliCelotno besedilo (datoteka, 1,58 MB)