1. Identifikacija heterocikličnih aminov v različnih stopnjah proteolize toplotno obdelane prašičje dolge hrbtne mišiceMartin Gregorich, 2008, diplomsko delo Ključne besede: meso, prašičje meso, m. longissimus dorsi, zorenje mesa, pečenje mesa, neproteinski dušik, HPLC-MS, heterociklični aromatski amini Celotno besedilo (datoteka, 910,84 KB) |
2. Mehanizmi toksičnega in genotoksičnega delovanja heterocikličnih aromatskih aminov in ekstraktov pečenega mesa v celicah človeškega hepatoma (HepG2)Marko Pezdirc, 2013, doktorska disertacija Ključne besede: prehrana, rak, heterociklični aromatski amini, meso, pečenje, toplotna obdelava, karcinogene spojine, toksičnost, genotoksičnost, ekspresija genov, celice humanega hepatoma, HepG2 celice, ekstrakti, disertacije Celotno besedilo (datoteka, 3,20 MB) |
3. Sestava pečenega piščančjega mesa različnih rejNina Korenčan, 2017, diplomsko delo Ključne besede: piščanci, reja piščancev, intenzivna reja, ekološka reja, reja z dodanim selenom, meso, piščančje meso, toplotna obdelava, pečenje mesa, kemijska sestava, senzorične analize, instrumentalne metode, senzorične lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 1,07 MB) |
4. Zmanjševanje tvorbe heterocikličnih aromatskih aminov v toplotno obdelanem piščančjem mesu z ekstrakti brinaAnita Damchevska, 2015, magistrsko delo Ključne besede: meso, piščančje meso, toplotna obdelava, pečenje mesa, antioksidanti, ekstrakti brina, kreatin, kreatinin, proste aminokisline, fenolne spojine, HPLC-MC, heterociklični aromatski amini, karcinogene spojine, mutagene spojine Celotno besedilo (datoteka, 834,87 KB) |
5. Vpliv kakovosti, proteolize in stopnje pečenosti na nastanek heterocikličnih aromatskih aminov v dolgi hrbtni mišici prašičaDejan Došler, 2007, doktorska disertacija Ključne besede: meso, prašičje meso, m. longissimus dorsi, kakovost mišičnine, SpVV, barva prašičjega mesa, zorenje mesa, pečenje mesa, strižna sila, kemijska sestava, neproteinski dušik, kreatin, kreatinin, proste amino kisline, reducirajoči sladkorji, HPLC-MS, heterociklični aromatski amini, karcinogene spojine, mutagene spojine Celotno besedilo (datoteka, 944,10 KB) |
|
|