|
2. Vpliv različne dopolnilne obdelave tal na kakovost in pridelek navadnega korenja (Daucus carota L.)Anže Florjančič, 2017, diplomsko delo Ključne besede: kmetijska mehanizacija, dopolnilna obdelava tal, vrtavkaste brane, prekopalniki s klini, navadno korenje, Daucus carota, kakovost, pridelek Celotno besedilo (datoteka, 2,93 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
|
4. Prehranska vrednost čipsa rdeče pese in korenja, pripravljenega z različnimi postopki sušenjaMarjetka Kastelic Švab, 2016, magistrsko delo Ključne besede: rdeča pesa, Beta vulgaris, korenje, Daucus carota, sušenje živil, vakuumsko sušenje, konvekcijsko sušenje, zelenjavni čips, prehranska vrednost, fizikalno-kemijske lastnosti, spremembe pri sušenju živil, antioksidativni potencial, askorbinska kislina, karotenoidi, maščobnokislinska sestava, senzorične lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 1,43 MB) |
5. Vpliv kuhanja na vsebnost težkih kovin v krompirju, korenju in rdeči pesi z onesnaženega območja Mestne občine CeljeSabina Dremelj, 2016, diplomsko delo Ključne besede: kontaminacija vrtnin, krompir, korenje, rdeča pesa, tla, kontaminacija tal, Celje, Slovenija, mikroelementi, molbiden, svinec, cink, kobalt, arzen, kadmij, krom, vrtnine, toplotna obdelava Celotno besedilo (datoteka, 590,68 KB) |
6. Zanimivi primeri genetskih lastnosti izbranih poljščin in zelenjadnicTomaž Trafela, 2020, diplomsko delo Ključne besede: Soja, KTi, BBI, pšenica, Rht, korenje, karotenoidi, antociani, paradižnik, sun, ovate Celotno besedilo (datoteka, 893,48 KB) |