1. Kakovostni parametri zorenih vin na kvasovkahAnja Planinc, 2011, diplomsko delo Ključne besede: vino, bela vina, rdeča vina, zorenje vina na drožeh, sur lies, kemijska sestava vina, fizikalno-kemijske lastnosti, antiokisidativni potencial, višji alkoholi, aromatične hlapne spojine, kromatografske metode, senzorične lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 1,64 MB) |
|
|
|
|
6. Strojno učenje kemijskih reakcij proteinov v interakciji z RNAJERNEJ HENIGMAN, 2015, diplomsko delo/naloga Ključne besede: strojno učenje, kemijske reakcije, uravnoteževalne metode, kemijski opisi molekul, napovedni modeli, AUC, RNA, struktura molekule Celotno besedilo (datoteka, 1,12 MB) |
|
8. Primerjava fizikalno-kemijskih parametrov in senzoričnih lastnosti različnih sort jabolkKristina Jakopič, 2017, diplomsko delo Ključne besede: jabolka, Zlati delišes, Braeburn, Fuji, Topaz, Rdeči delišes, skladiščenje jabolk, fizikalno-kemijske lastnosti, instrumentalne metode, senzorične lastnosti, okus, vonj, tekstura, videz, barva Celotno besedilo (datoteka, 989,70 KB) |
9. Problematika in metode odstranjevanja kasnejših nanosov s stenskih slik v kapeli Loškega graduEva Marija Fras, 2018, diplomsko delo/naloga Ključne besede: konservatorstvo-restavratorstvo, odstranjevanje, kasnejši nanosi, stenske slike, kemijske metode, fizikalne metode, diplomska naloga Celotno besedilo (datoteka, 3,15 MB) |
10. Vpliv medu na antioksidativne lastnosti čajaAleksandra Švigelj, 2017, magistrsko delo Ključne besede: čaj, angleški čaj, hibiskusov čaj, metin čaj, med, gozdni med, lipov med, cvetlični med, fizikalno-kemijske metode, temperatura, fenolne spojine, flavonoidi, antioksidativna učinkovitost, analizne metode, Folin-Ciocalter, FRAP, DPPH Celotno besedilo (datoteka, 1,56 MB) |