Ključne besede: patogeni mikroorganizmi, Campylobacter jejuni, Campylobacter coli, kampilobakterioze, klasične metode odkrivanja, kontaminirane površinske vode, kontaminirano piščančje meso, prehranska veriga ljudi, antibiogram, odpornost proti antibiotikomCelotno besedilo (datoteka, 1,22 MB)
Ključne besede: patogeni mikroorganizmi, Campylobacter, kampilobakterioze, epidemiologija, Bosna in Hercegovina, odpornost proti antibiotikimCelotno besedilo (povezava drugam)
Ključne besede: salmoneloze, kampilobakterioze, okužbe z živili, povezavaCelotno besedilo (datoteka, 5,41 MB)
Ključne besede: Campylobacter jejuni, tipizacija, MLST, flaA, mPCR, dPCR, sekvenciranje, klonski kompleks, sekvenčni tip, kampilobakterioze, piščančje mesoCelotno besedilo (datoteka, 2,18 MB)
Ključne besede: patogeni mikroorganizmi, Campylobacter, kampilobakterioze, kontaminacija mesa, odpornost proti antibiotikom, mnogokratni PCR, identifikacija, genotipizacija, patogenezaCelotno besedilo (datoteka, 1,91 MB)