1. Vpliv nosilnih sistemov na interakcije koencima Q10 z modelnimi lipidnimi membranamiAjda Ota, 2014, doktorska disertacija Ključne besede: koencim Q10, modelne membrane, fluidnost, nosilci, elektronska paramagnetna resonanca, fluorescenčna spektroskopija, diferenčna dinamična kalorimetrija, DSC Celotno besedilo (datoteka, 6,79 MB) |
|
3. Vpliv ferulne, kavne in p-kumarne kisline ter njihovih stirenov na modelne membraneAjda Ota, 2009, diplomsko delo Ključne besede: modelne membrane, fenoli, fenolne kisline, hidroksicimetne kisline, ferulna kislina, kavna kislina, p-kumarna kislina, stireni, polarizacija, anizotropija, diferenčna dinamična kalorimetrija, DSC Celotno besedilo (datoteka, 743,43 KB) |
4. Študij vezave polifenolov na goveji serumski albumin z diferenčno dinamično kalorimetrijoMateja Rebernik, 2010, diplomsko delo Ključne besede: polifenoli, goveji serumski albumin, BSA, kampferol, epigalokatehin, epigalokatehin galat, kampferol-3-glukozid, denaturacija, diferenčna dinamična kalorimetrija, DSC, stafilokokni enterotoksin Celotno besedilo (datoteka, 1,20 MB) |
5. Vpliv izbranih fenolnih spojin na lastnosti modelnih lipidnih membranPetra Blatnik, 2012, diplomsko delo Ključne besede: modelne membrane, fenolne spojine, katehin, epikatehin, epigalokatehin, epigalokatehin-3-galat, kvercetin, butiliran hidroksitoluen, fluidnost membran, interakcije, elektronska paramagnetna resonanca, diferencialna kalorimetrija Celotno besedilo (datoteka, 2,18 MB) |
6. Vpliv zrnavostne sestave agregata in vrste superplastifikatorja na reološke lastnosti svežega betonaNejc Gašperič, 2013, diplomsko delo Ključne besede: gradbeništvo, diplomska dela, UNI, samozgoščevalni beton, polikarboksilatni superplastifikator, polifosfonatni superplastifikator, zrnavostna sestava, vodo-cementno razmerje, reologija, koaksialni reometer, strižna napetost na meji tečenja, plastična viskoznost, razlez s posedom, izotermna kalorimetrija, hidratacijska toplota, naraščanje tlačne trdnosti s starostjo Celotno besedilo (datoteka, 4,62 MB) |
7. Vpliv gretja in hlajenja na fazne prehode čokoladeTomaž Kopač, 2021, diplomsko delo Ključne besede: čokolada, fazni prehodi, polimorfna oblika, taljenje, temperatura taljenja, kristalizacija, diferenčna dinamična kalorimetrija Celotno besedilo (datoteka, 1,33 MB) |
|
|
|