|
|
|
4. Ekstrakcija kofeina iz različnih naravnih virov ter njegov učinek na izbrane škodljivceBarbara Gačnik, 2017, magistrsko delo Ključne besede: naravni pripravki, ekstrakcija, kofein, fenoli, črni čaj, zeleni čaj, mate čaj, Barcaffe kava, Nescafe, Deadwish kava, siva breskova uš, Myzus persicae S., koruzni žužek, Sitophilus zeamais Celotno besedilo (datoteka, 3,82 MB) |
5. Primerjava antioksidativne učinkovitosti in skupnih fenolih spojin v zelenem in matcha čajuAna Štravs, 2018, diplomsko delo Ključne besede: fenolne spojine, antioksidanti, antioksidativna učinkovitost, zeleni čaj, matcha čaj, Folin-Ciocalteu, DPPH• Celotno besedilo (datoteka, 1,47 MB) |
|
7. Vpliv priprave napitkov čaja (Camellia sinensis L.) na vsebnost flavanolov in antioksidativno učinkovitostMonika Graj, 2019, magistrsko delo Ključne besede: antioksidanti, flavanoli, čaj, Camellia sinensis, matcha, antioksidativna učinkovitost, fenolne spojine, analizne metode, Folin-Ciocalteu, DPPH•, TLC Celotno besedilo (datoteka, 2,36 MB) |
|
9. Uspešnost ekstrakcije kaftarne in cikorne kisline ter sorodnih spojin v poparku ameriškega slamnika (Echinacea purpurea (L.) Moench)Jaka Jurečič, 2019, magistrsko delo Ključne besede: čaj, ameriški slamnik, Echinacea purpurea, kaftarna kislina, cikorna kislina, polifenoli, ekstrakcija, zdravje Celotno besedilo (datoteka, 1,46 MB) |
10. Pomen senzoričnih leksikonov v živilstvuKaja Okorn, 2020, diplomsko delo Ključne besede: senzorična analiza, opisna senzorična analiza, senzorični leksikoni, senzorično kolo, senzorično ocenjevanje, čaj mate, senzorične lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 1,34 MB) |